College van Orgeladviseurs Nederland

College van Orgel-adviseurs Nederland

Contact

Secretariaat CvON
Rijnlaan 154 bis
3522 BW Utrecht
e-mail: info@cvon.nl 

Bert Wisgerhof

Handjesgras 39
3902 RS Veenendaal
tel.: 06 - 253 679 54
e-mail: bertwisgerhof@gmail.com

 

Bert Wisgerhof (1947, Sprang-Capelle) studeerde aan het Utrechts Conservatorium schoolmuziek (bij Chris Bos) en orgel (bij Cor Kee en Nico van den Hooven), aan het Arnhems Conservatorium kerkmuziek. Aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort behaalde hij vervolgens het praktijkdiploma. Hij volgde meestercursussen bij Anton Heiller, René Saorgin en Ewald Kooiman. Als kerkmusicus was hij werkzaam in Veenendaal, Amstelveen, Baarn en opnieuw Veenendaal. Als solist trad hij op in Nederland en daarbuiten.

 

Sinds 2003 is hij vice-president van de internationale Gesellschaft der Orgelfreunde (GdO). In dat verband organiseerde hij internationale 'Orgeltagungen' in Utrecht, ’s-Hertogenbosch, Bergamo en Gdańsk. Van 1972 tot 2005 was hij docent aan de Christelijke Hogeschool Ede, van 1997 tot 2003 bovendien docent kerkmuziek aan de Theologisch Seminarium van de Nederlandse Hervormde Kerk.

 

In 2012 behaalde hij het LOTO-diploma. Hij neemt deel aan de jaarlijkse conferenties van de 'Vereinigung der Orgelsachverständigen Deutschlands' (VOD). Als adviseur begeleidde hij nieuwbouw- en restauratieprojecten.

© College van Orgeladviseurs Nederland 2021