Kapelstraat 33
1211 LX Hilversum
tel.: 035 - 683 67 40
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

bestuursfunctie CvON: voorzitter

Cees van der Poel studeerde orgel bij Jan van Stokkum (Bussum), Albert de Klerk (Haarlem), Hans van Nieuwkoop en Jacques van Oortmerssen. De studie bij twee laatstgenoemden aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam sloot hij af met de diploma's DM en UM. In Amsterdam behaalde hij ook het praktijkdiploma kerkmuziek. Daarnaast volgde hij een pianostudie aan het Maastrichts Conservatorium bij Frédéric Meinders en Joop Celis, afgerond met het diploma DM.

Sinds 2004 is hij als redacteur orgelbouw verbonden aan het blad het Orgel. In november 2006 behaalde hij het diploma voor orgeladviseur onder auspiciën van de Katholieke Klokken- en Orgelraad. Met ingang van 2007 treedt hij op als adviseur namens de KKOR. Hij was in 2003 betrokken bij de herintonatie van het orgel in De Morgenster in Hilversum en in 2006/2007 bij de restauratie van het pijpwerk van een Hess-kabinetorgel (1778) in particulier bezit.

Van der Poel heeft een lespraktijk en is dirigent van kamerkoor Akkoord (Hilversum). Daarnaast treedt hij op als solist, begeleider en in ensembleverband. Hij is sinds 1998 als cantor-organist verbonden aan de protestantse wijkgemeente rond De Morgenster in Hilversum.